top of page

Van onze handen, naar jouw hart: Onze handgeschepte botanische prints!


We zijn helemaal weg van de prachtige kaartjes die kunstenares Maartje van den Noort speciaal voor Cocon heeft ontworpen! Handgemaakt en gedrukt op handgeschept papier, elk kaartje is gewoonweg uniek. De liefde van Maartje voor de natuur straalt er vanaf, met haar prachtige botanische tekeningen van de Cosmea en de wilde Peen. Maar wat deze kaartjes echt bijzonder maakt, is dat ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een speciale boodschap overbrengen. Bij Cocon vinden we het geweldig om een persoonlijk handgeschreven berichtje toe te voegen, waardoor deze kaartjes nóg specialer worden. Of je nu een kaartje kiest als onderdeel van een cadeau of gewoon om iemand op te vrolijken, je kunt er zeker van zijn dat het niet zomaar een stukje papier is, maar een klein kunstwerkje dat gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger tovert!


Over Maartje van den Noort

Na haar afstuderen als grafisch ontwerper in 2002, ontwikkelde Maartje haar passie voor schilderen en tekenen. Vier jaar lang heeft ze haar creativiteit laten bloeien aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en in 2006 behaalde ze haar diploma. Sindsdien richt Maartje zich op de schoonheid van eenvoudige dingen in het leven: bladeren, takken, vogels die voorbij vliegen. Haar kunst straalt een serene stilte uit, met subtiele lijnen en dunne verflagen. Echt prachtig!

Neem vooral eens een kijkje op haar website: https://www.maartjevandennoort.nl/


Bloemen en planten met bijzondere betekenissen

Laten we het even hebben over de betekenis achter deze kaartjes. De Cosmea, zo'n verfijnd bloemetje dat veel wordt gebruikt in bloemstukken en tuinen, staat symbool voor liefde en harmonie.

Het herinnert ons eraan om te genieten van de kleine dingen.

En dan hebben we nog de wilde Peen, met zijn groene print die staat voor avontuur en energie.

Deze bloem symboliseert groei, veerkracht en het ontdekken van nieuwe wegen. Het is als een frisse wind die door je leven waait en je aanmoedigt om nieuwe kansen te grijpen.


Kies een kaartje dat bij jou of je geliefde past, schrijf iets moois en geef het een speciaal plekje in huis.


Comments