Kleurrijke Paassalade
- Ronella Hooghiemstra
- 14 apr
- 1 minuten om te lezen

Met Pasen draait alles om samen genieten, frisse smaken en natuurlijk een beetje extra kleur op tafel. Deze Paaspastasalade is precies dat: licht, feestelijk en bomvol smaak. Perfect als lunch, bijgerecht of als centerpiece op de paastafel. Wij houden van gerechten die eenvoudig te maken zijn, maar nét dat beetje extra hebben – en deze salade is daar een perfect voorbeeld van. Extra mooi met eetbare bloemetjes, voor die echte lente-vibe! 🌸
Ingrediënten (voor 2-4 personen)
Pasta:
Onze Wilderland (on)kruiden pasta
Groenten:
1 courgette (in dunne linten geschaafd of gesneden)
1 wortel (ook in linten of julienne voor crunch en kleur)
1 rode paprika (In dunne reepjes – geeft een zoet accent en wat kleur)
2 handen spinazie of veldsla
Overige:
2-4 gekookte eitjes (gehalveerd of in partjes – voor de Paasvibe)
75-100 g zachte geitenkaas (verkruimeld of in stukjes)
Verse kruiden: peterselie, bieslook of dille
Eetbare bloemetjes (optioneel, maar prachtig en feestelijk!)
Dressing:
3 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap
1 tl honing of agavesiroop
1 tl mosterd
Zout & peper naar smaak
Bereiding
Maak courgette en wortellinten met een dunschiller. Marineer eventueel kort met een beetje citroensap en zout (5-10 min) voor extra smaak.
Snijd de paprika in dunne reepjes (als je die gebruikt).
Meng de pasta met de groenten in een mooie schaal.
Voeg geitenkaas, eitjes en verse kruiden toe.
Klop de dressing los en giet over de salade.
Schep voorzichtig om en werk af met eetbare bloemen of extra kruiden.
Bon Appétit!
Commentaires