top of page

Een Betovering van Bloemen: De Tijdloze Erfenis van William Morris


Misschien heb je de leuke notitieboekjes in onze webshop al voorbij zien komen, en misschien heb je er zelfs al eentje gekocht! We hebben drie soorten William Morris notitieboekjes op onze website staan, het zijn de notitieboekjes met de prachtige bloemenprints. Vandaag vertellen wij jullie graag meer over William Morris, want wie is de man achter deze prints en wat is zijn verhaal? Tijd voor een stukje geschiedenis....William Morris werd geboren in 1834 in Engeland en was een kunstenaar die diep geïnspireerd werd door de schoonheid van de natuur om hem heen. Hij was niet alleen een ontwerper, maar ook een dichter en een fervent voorvechter van eerlijkheid en gelijkheid.


Het leven van Morris zelf was niet zonder uitdagingen. Hij groeide op in een welgestelde familie in een betere buitenbuurt van Londen. Als tweede zoon bracht hij zijn jeugd door met zijn zussen.

Vanwege zijn fragiele gezondheid en zijn verveeldheid op school, kreeg hij thuisonderwijs van zijn ouders in plaats van naar de chique kostschool te gaan die voor veel jongens van zijn tijd gebruikelijk was. Al op vierjarige leeftijd kon William lezen, en hij verslond de historische romans van Walter Scott. Op zijn pony speelde hij als een 'geharnaste' ridder, wat zijn liefde voor middeleeuwse avonturen weerspiegelde. Nieuwsgierig en opgegroeid in de groene longen van Engeland, bleef de natuur zijn levenslange inspiratie.Wat maakte Morris zo bijzonder? Nou, zijn ontwerpen waren gewoonweg magisch!

Hij creëerde adembenemende patronen met bloemen, planten en dieren die je meevoerden naar een betoverende wereld vol kleur en leven. Morris hechtte veel waarde aan ambachtelijkheid.

In een tijd waarin machines en massaproductie de boventoon voerden, koos hij voor vakmanschap. Elk stuk dat hij ontwierp was gemaakt door echte vakmensen.

Morris stond op voor waar hij in geloofde. Hij streed voor eerlijke arbeidsomstandigheden en gelijke rechten voor iedereen. De erfenis van William Morris is enorm. Zijn ontwerpen blijven geliefd bij mensen over de hele wereld, en zijn idealen leven voort in de harten van velen. Laten we daarom een eerbetoon brengen aan deze inspirerende kunstenaar, wiens betoverende bloemen ons altijd zullen blijven inspireren!


Shop de leuke notitieboekjes hieronder!


Comments


bottom of page