top of page

De Tijdloze Elegantie van Bergs PotterIn een wereld waar trends komen en gaan, zijn er enkele dingen die tijdloos blijven. Eén daarvan is de elegante en verfijnde stijl van Bergs Potter. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, heeft dit Deense bedrijf een erfenis van vakmanschap en schoonheid opgebouwd die door de jaren heen blijft bloeien.


Een Historische Reis:

Tijdens een van de somberste periodes van de Tweede Wereldoorlog erfde Victor Berg een keramiekzaak in Kopenhagen. Victor, een enthousiaste jonge accountant, wilde wat leven en kleur brengen in de levens van zijn mede-Kopenhagers die getroffen waren door de oorlog. Hij besloot dat de beste manier om dit te doen, was door bloemen aan de winkel toe te voegen. De unieke combinatie van verse bloemen en oud keramiek maakte al snel van de winkel een populaire plek om te bezoeken en te winkelen. Zijn idee was eenvoudig maar krachtig: hij wilde keramische spullen maken die er goed uitzagen en handig waren. Dat idee van kwaliteit en aantrekkelijkheid is nog steeds waar Bergs Potter voor staat. Door de jaren heen is het een symbool geworden van Scandinavische stijl. Het bedrijf combineert traditioneel handwerk met modern ontwerp, wat leidt tot tijdloze stukken die elke kamer mooier maken waar ze staan.


Het Assortiment:

Bij Bergs Potter draait alles om het vinden van de perfecte balans tussen vorm en functie. Het assortiment omvat een scala aan prachtige potten die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Laten we eens kijken naar enkele van de meest geliefde ontwerpen:

  1. Copenhagen: De Copenhagen pot, bedacht door Steffen Berg en geïnspireerd op de potten in het Frederiksberg kasteel in Denemarken, is een van de eerste ontwerpen van Bergs. Met zijn slanke ontwerp, subtiele details en zachte kleuren voegt hij een vleugje Scandinavische flair toe aan elke plek. Perfect voor een weelderige kamerplant of een kleurrijke bloem!

  2. Helena: De Helena pot, met zijn geschelpte decoratieve rand geïnspireerd op Roberto Rosso, een van de grootste pottenbakkers van Italië rond 1800, straalt tijdloze charme uit. De zachte maar klassieke uitstraling maakt het een echte blikvanger. De brede opening maakt hem ideaal voor grote planten of prachtige bloemstukken die rust en harmonie brengen in elke ruimte.

  3. Simona: De romantische Simona pot, geïnspireerd op de vlooienmarkten in Montmartre, Parijs, doet denken aan de klassieke Franse huizen en tuinen van de 19e eeuw. Versierd vanuit elke hoek, elegant en subtiel met een randje van parels zowel op de pot als op de schotel. j'adore!Of je nu houdt van de tijdloze sfeer van de Copenhagen pot, de klassieke stijl van de Helena of de moderne eenvoud van de Simona, de potten van Bergs Potter laten het beste van Scandinavisch ontwerp zien.


Shop jouw favoriete pot:De potten van Bergs Potter zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook het ideale cadeau voor de planten/bloemen liefhebber - hun tijdloze charme spreekt voor zich!

Ontdek ze nu in onze luxe houten cadeauboxen:Vraag en Antwoord:


  1. Kunnen de potten van Bergs Potter ook in huis gebruikt worden? Ja, Bergs Potter potten zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De bijgeleverde schotel is waterdicht, waardoor de potten ideaal zijn voor gebruik binnenshuis.

  2. Hoe moet ik mijn Bergs Potter pot onderhouden? Bergs Potter potten vereisen minimaal onderhoud. Het volstaat meestal om ze af en toe schoon te maken met een vochtige doek. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze de natuurlijke patina van de pot kunnen aantasten.

  3. Zijn Bergs Potter potten vorstbestendig? Ja, Bergs potter potten zijn vorstbestendig, maar het wordt aanbevolen om ze tijdens de wintermaanden naar binnen te halen of te beschermen tegen strenge vorst om hun levensduur te verlengen.

  4. Welke materialen worden gebruikt voor Bergs Potter potten? Bergs potter potten worden voornamelijk vervaardigd uit terracotta, een natuurlijke kleisoort die bekend staat om zijn ademend vermogen en vochtregulerende eigenschappen. Dit maakt ze ideaal voor het kweken van planten, omdat het de wortelgroei bevordert.


Comentarios


bottom of page